Mantrailing interventie specialist en hoofdocent IMAS-ANIMALE : Patricia Spee

Patricia Spee is een allround specialist op gebied van mantrailing met zeer veel ervaring met real-case vermissingen . Naast mantrailing expert is zij tevens al jaren op professioneel gebied werkzaam en een bekend gezicht binnen de kynologischepatricia spee aslan wereld. Zij is o.a. Kynologisch Gedragstherapeut (2004), Gedragstester o.a. van hoogrisico honden (2007), Instructeur (2004) , K9 Trainer (2007) , Praktijk Coach (2004), Mantrailing interventie specialist (2013), Auteur (2009). 

Patricia is oprichter, drijvende kracht en de hoofdverantwoordelijke bij ANIMALEIMAS-ANIMALE en Stichting MANTRAILING LIMBURG.
Zij heeft het bedrijf ANIMALE vanaf medio 2004 "from scratch" opgebouwd tot een van de grootste en gespecialiseerde bedrijven op gebied van gedragstherapie, opvoeding en opleiding voor honden in de regio en er ver buiten. Patricia Spee is beroepsmatig speurhondengeleider en een zeer ervaren diergedragstherapeut, trainer, mantrailinstructeur, opleider en spreker op seminars in binnen- en buitenland in het vakgebied.

Naast haar eigen bedrijven ANIMALE en IMAS-ANIMALE is zij hoofdcoördinator en trainer bij een USAR team Nederland. Patricia geeft daarnaast les aan tal van SAR en USAR teams in binnen- en buitenland bij zowel verenigingen, stichtingen als overheden zoals brandweer en politie. Patricia werkt met haar team in Nederland alleen al aan gemiddeld een 15-tal inzetten per jaar met groot succes. Haar drijfveer om dit niet altijd makkelijke werk voort te zetten is de dankbare reactie van familie en soms de reactie van de vermiste persoon zelf. Juist deze dankbaarheid en de kwetsbare positie waarin familie en de vermisten in vermissingszaken verkeren hebben geleid tot het opzetten van een professionele opleiding tot speurhondengeleider vermissingen.

Zij is lid van de vakvereniging NVGH (Alpha) nr. 1217 en heeft de erkende opleiding tot gedragstherapeut voor honden met goed resultaat gevolgd en diploma behaald aan het Van Hall Instituut, de Hogeschool voor voeding, milieu en landbouw te Leeuwarden. In haar eigen praktijk heeft zij de afgelopen jaren veel verschillende honden en hun eigenaars kunnen helpen met goede resultaten, de teller staat ruim boven de 2000 honden die de praktijkdeuren binnengelopen zijn. Binnen de vakvereniging in Nederland heeft Patricia ruim 7 jaar een bestuursfunctie bekleed en de laatste 4 jaar de functie van secretaris. Zij is ook lid van het APBCT Association for Pet Behaviour, Coaching and Training en de Nederlandse Vereniging voor Gedragsbiologie

Naast gedragstherapie en het geven van trainingen, seminars en lezingen is Patricia Spee auteur van een drietal boeken over hondengedrag en EHBO en verschijnt binnen niet al te lange tijd haar vierde boek. Haar eerste boek is in oktober 2010 na een reeks korte artikelen gepubliceerd: "Vrienden, onze hond een kindervriend". Het boek is verkrijgbaar bij alle reguliere boekhandels en via ANIMALE. Bij dit boek is het niet gebleven; later zijn nog twee boeken, talrijke artikelen, uitgebreide handouts en korte stukken van haar hand verschenen en die verschijnen nog steeds. Haar vierde boek is dus in aantocht.

Voorheen heeft Patricia meerdere jaren in diverse dierenartspraktijken en klinieken ervaring opgedaan in de diergezondheidszorg en geruime tijd gewerkt binnen het bedrijfsleven. Gedurende de afgelopen zeer ervaringsvolle jaren is Patricia zich steeds meer gaan verdiepen in de mensen die problemen met hun dier ervaarden. Zij heeft dan ook de nodige bijscholingen en cursussen gevolgd, niet alleen op het gebied van dierengedrag, maar ook op het gedrag van kinderen en volwassenenANIMALE biedt een zeer breed assortiment van diensten aan zoals bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen en ook volwassenen met angst voor honden.

Naast haar uitgebreide functie binnen ANIMALE en IMAS ANIMALE bekleedt Patricia is een adviseursrol bij Stg. Mantrailing Limburg, een inzet team voor vermissingen waar Patricia sinds 2013 hoofdtrainer , inzetcoördinator en voorzitter is. Tegenwoordig is Patricia als seniorvrijwilliger voor deze stichting vooral inzetcoördinator en begeleidt zij de teamtrainers en is adviseur in raad van bestuur.

Graag verwijzen wij voor meer info naar:

 Verkort CV:Patricia met Nala

 • Hippische sport (van 1982 – 1993)
 • Erkenning Paraveterinair (vanaf 1993)
 • Assistent Chirurgie en Orthopedie (1994 - 1998)
 • Diploma Bedrijfsmanagement midden-kleinbedrijf (1993)
 • Bedrijfsleven (1997 -2009)
 • Gediplomeerd Kynologisch Instructeur & Trainer (vanaf 2000)
 • Start K9 training MHSV-ANIMALE-DB (van 2000-2004)
 • Gediplomeerd KGT (gedragstherapeut) ( vanaf 2003)
 • Gediplomeerd Kynologisch Gedragstester (vanaf 2004)
 • Start Gedragspraktijk ANIMALE (vanaf 2004) 
 • Kynologisch Gedragsadviseur - risico assesments - risico honden (vanaf 2005)
 • Psyche mens en kindgedrag, gedragsstoornissen en traumaverwerking (vanaf 2006)
 • Gedragsbiologie (2006)
 • SAR training - aspirant instructeur (vanaf 2007 )
 • Bestuurslid en later secretaris ALPHA (van 2007 -2014)
 • Mantrail Instructeur k9 teams ANIMALE (vanaf 2009)
 • Start Hondenschool ANIMALE (vanaf januari 2010)
 • Mantrail Instructeur SAR teams & Seminars (vanaf 2013)
 • Inzet Coördinator , Voorzitter , hoofdtrainer SAR Mantrailing Team (vanaf 2013)
 • Mantrailing en USAR instructeur overheden (vanaf 2016)
 • Docent opleiding speurhondengeleider (vanaf 2015)
 • Docent opleiding Speurhonden- en Mantrailinstructeur (vanaf 2015)

 • + Jaarlijkse bij- en nascholingen op gebieden van Kynologie, K9 Gedrag - Speuren - Mantrailing - Neuroscience - Veterinair enz. middels korte cursussen, seminars, congressen en webinars. 

Vermissing? Spoed!

spoedMet spoed een professioneel mantrailteam nodig? Bel z.s.m. de inzetcoördinator van Stichting Mantrailing Limburg of kijk op http://mantrailing-limburg.nl 

spoednummer vermiste personen